SDL 2014-2020
Proiecte posibile
Harta teritoriului
Harta teritoriului GAL Podu Inalt

Asociaţia "Grupul de Acţiune Locală Podu Înalt Vaslui"

Asociaţia "Grupul de Acţiune Locală Podu Înalt Vaslui" (GAL Podu Înalt) este un parteneriat public-privat care şi-a început activitatea la începutul lunii februarie 2010. A luat fiinţă ca asociaţie cu personalitate juridică, de drept privat şi fără scop patrimonial în data de 2 august 2010.

Teritoriul GAL Podu Înalt este situat în partea centrală a judeţului Vaslui, fiind format din 14 comune amplasate de o parte şi de alta a râului Bârlad, între cele două oraşe Vaslui şi Bîrlad: Albeşti, Alexandru Vlahuţă, Banca, Bogdana, Bogdăneşti, Bogdăniţa, Costeşti, Deleni, Lipovăţ, Muntenii de Jos, Roşieşti, Viişoara, Vutcani, Zorleni.

Anunţ important

Data publicarii: 20/01/2016

Planificare Intalniri Ianuarie 2016

PDF descarcă document (PDF)  PDF
 

Anunţ important

Data publicarii: 07/01/2016

Prezentare a activitatilor ce urmeaza a fi facute

Asociatia "Grupul de Actiune Locala Podu Īnalt Vaslui" (GAL Podu Īnalt) este un parteneriat public-privat care si-a īnceput efectiv activitatea la īnceputul lunii februarie 2010. A luat fiinta ca asociatie cu personalitate juridica, de drept privat si fara scop patrimonial īn data de 2 august 2010. Avānd sediul īn sat Deleni, comuna Deleni si punctul de lucru īn sat Bacaoani comuna Muntenii de Jos, GAL Podu Īnalt a devenit un nume cunoscut, respectat si apreciat de colaboratori si beneficiari atāt la nivel local cāt si la nivel national. Programul LEADER 2007-2013 a fost īncheiat cu succes, GAL Podu Īnalt ocupānd un merituos loc III la nivel national. Īn cei 6 ani de activitate activitatea asociatiei s-a dovedit deosebit de utila si profitabila pentru dezvoltarea economica a teritoriului format din 14 comune situate īn centrul judetului Vaslui. Astfel un numar de 59 de proiecte de investitii īn valoare de peste 2.2 milione euro au fost finantate prin GAL avānd ca beneficiari atāt din mediul privat cāt si din cadrul partenerilor publici (consiliile locale). Desfasurarea numeroaselor actiuni de informare si animare īntr-o colaborare exemplara cu partenerii publici dar si privati din asociatie, īn perioada 2012-2015 a condus la cāstigarea unei notorietati īn rāndul populatiei rurale, a agentilor economici care sunt tot mai preocupati de accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea rurala. Elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locala pentru noua perioada de programare 2014-2020 se va desfasura īn perioda ianuarie-martie 2016 urmānd a avea loc deplasari si īntālniri cu cetatenii, reprezentantii locali ai mediului de afaceri, reprezentanti ai institutiilor publice din īnvatamānt, sanatate, protectie sociala īn toate cele 16 comune ce vor constitui noul teritoriu al GAL Podu Īnalt Vaslui. De asemenea vor avea loc 3 īntālniri ale celor 71 parteneri care formeaza noua structura parteneriala a asociatiei: 16 consilii locale, 50 parteneri privati, o cooperativa agricola si 4 organizatii non-guvernamentale. Noua SDL va fi rezultatul consultarii populatiei din cele 16 comune, a celor 71 de parteneri si va contribui prin atingerea obiectivelor locale propuse la īndeplinirea obiectivelor generale stabilite la nivel national prin PNDR 2014-2020. Promovarea unor politici economice adecvate, de valorificare a pozitionarii la Nord a municipiului Vaslui si la Sud a municipiului Bārlad se poate constitui ca un motor de dezvoltare economica durabila a īntregului teritoriu LEADER al GAL Podu Īnalt Vaslui. Definirea obiectivelor specifice si a prioritatilor de atingere a acestora va fi rezultatul analizei diagnostic a teritoriului, pe de o parte dar si a actiunilor de consultare desfasurate īn cadrul procesului de elaborare a SDL.
 

Elemente legale ale proiectelor:

1. „Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a reprezentantei Comisiei Europene in Romania”, un link catre acest portal web si imaginea steagului Uniunii Europene sau a timbrului UE - Romania, pozitionate pe prima pagina;
2. „Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare le corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web”, pozitionate pe prima pagina;
3. „Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii”, pozitionate pe prima pagina.