SDL 2014-2020
Proiecte posibile
Harta teritoriului
Harta teritoriului GAL Podu Inalt

Proiecte de succes

"Caravana (GAL) Podu Înalt 2015"
Grupul de Actiune Locală (GAL) Podu Înalt a organizat caravana 2015 prin comunele componente, 14 la număr, pentru o mediatizare corectă a proiectelor care sunt finantate cu fonduri europene, dar si pentru o analiză a stadiului implementării acestor proiecte. Primele comune alese au fost Zorleni, Banca si Viisoara, urmând si Albesti, Costesti si Muntenii de Jos pentru întâlnirea cu cei care au accesat fondurile europene.

.... vezi media

Proiectul "A dat luxul de la oras pentru o viata profitabila la sat"
Furnica Elena in varsta de 34 de ani, provine dintr-o familie de agricultori si dorindu-si propria ferma, a infiintat la sfarsitul anului 2011 o intreprindere individuala cu obiect principal de activitate cultivarea cerealelor. Pentru a nu mai apela la serviciile unor terti pentru efectuarea lucrarilor agricole, Furnica Elena si-a propus sa acceseze Masura 411.21 – “Modernizarea exploatatiilor agricole” si pentru a lucra mai eficient terenul si-a achizitionat un tractor modern.

.... vezi media

Proiectul "Cea mai tanara fermiera de la Banca"
Cristina Petronela Radu, in varsta de 24 de ani, din satul Mitoc, comuna Banca, a accesat fonduri europene in valoare de 40.000 euro, proiect depus la GAL Podu Inalt Vaslui. Cu acesti bani si-a modernizat ferma mostenita de la bunici. Cu prima transa si-a mai cumparat 5 vaci, o statie de erbicidat, o grebla de fan, o cositoare dar si un teren de 6 ha. In momentul de fata detine in gospodarie 37 de vaci si 9 vitei.

.... vezi media

Proiectul "Ferma lui Mihai"
Bostan Marian-Mihai provine dintr-o familie de agricultori. Din 2012 si-a infiintat o intreprindere individuala pentru ferma sa mixta. A arendat 17 ha de teren agricol pe raza comunei Costesti. Bostan Marian-Mihai I.I. este beneficiarul proiectului 411.12 “Instalarea tinerilor fermieri”, proiect depus la GAL Podu Inalt Vaslui.

.... vezi media

Proiectul "Primaria de la Bogdana"
Comuna Bogdana nu detinea niciun utilaj pentru intretinerea drumurilor pe timpul iernii si facand parte din Grupul de Actiune Locala GAL Podu Inalt Vaslui a depus un proiect pe masura 413.22 “Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor e baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”.

.... vezi media

Proiectul "Viata la tara in culori de lavanda"
Sergiu Ionut Grigorita are doar 25 de ani, iar de trei ani si-a transformat gospodaria intr-o adevarata ferma. A depus proiect la GAL Podu Inalt Vaslui si a primit finantare. Ce aceste fonduri si-a infiintat o cultura de lavanda din care spera sa scoata profit, incepand din acest an. Gospodaria familiei Grigorita cuprinde 25 de oi, 7 porci, 4 vaci, 1 cal si zeci de gaini.

.... vezi media

Proiectul "Buldoexcavatorul din Simila"
Nita Gheorghe are 38 de ani si provine dintr-o familie de constructori. Din toamna anului 2003 si-a infiintat o firma cu raspundere limitata in domeniul constructiilor , cu cod CAEN principal – 4211- Lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor si cod CAEN secundar 4312. Nita Gheorghe si-a propus accesarea Masurii 413.12-Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi. Isi doreste sa achizitioneze prin proiect un buldoexcavator performant, urmând ca, ulterior accesarii acestui program sa isi completeze parcul de utilaje de constructii. Valoarea totala a proiectului pentru “Buldoexcavatorul din Simila” a fost in valoare de 89.280 euro, din care ajutor public nerambursabil 50.400 euro.

.... vezi media

Proiectul Ferma de semi-subzistenta Istrate Fanica, comuna Banca, judetul Vaslui
Istrate Fanica detine o ferma de semi-subzistenta in sat 1 Decembrie, comuna Banca, judetul Vaslui, formata din teren agricol in folosinta in suprafata de 0,46 ha, animale si pasari. Fiind informat de oportunitatile pe care fondurile europene nerambursabile le ofera celor care isi doresc sa dezvolte o afacere in sectorul agricol, Istrate Fanica a accesat Masura 141-Sprijinirea fermelor de semi-subzistenta. Astfel, a obtinut sprijin public nerambursabil de 1.500 de Euro/an. Sprijinul se acorda pentru o perioada de cinci ani. Solicitantul si-a propus cresterea fermei, cresterea productiei comercializate si imbunatatirea pregatirii profesionale.

.... vezi media

Proiectul "Combina lui Malanca" din comuna Bogdanita"
Malanca Tanase-Dumitru, in vârsta de 34 de ani, provine dintr-o familie de agricultori, si dorindu-si o ferma proprie, si-a infiintat in 2006 o Intreprindere Individuala, având ca obiect principal cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase, cod CAEN – 0111. In anul 2012 a incheiat contracte de arenda pentru o suprafata de 202,92 ha, urmarind sa se dezvolte continuu. Si-a propus accesarea Masurii 411.21-“Modernizarea exploatatiilor agricole”, pentru a-si lucra terenul cu utilaje proprii si pentru a-si mari suprafata in folosinta. Malanca Tanase-Dumitru si-a propus achzitionarea de utilaje agricole performante, cu un inalt grad de productivitatea, care sa respecte standardele de mediu impuse de legislattia europeana si nationala. Valoarea totala a proiectului pentru “Combina lui Malanca” a fost in valoare de 185.380 euro, din care ajutor public nerambursabil 89.700 euro.

.... vezi media


Proiectul "Proiectul "Depozit de cereale si modernizare a sistemului de control al calitatii pentru SC EVEL-H COMPANY, COM. COSTESTI, JUD. VASLUI" .... vezi media
SC EVEL-H COMPANY SRL Barlad a fost infiintata in anul 1999, având ca asociat unic pe Dr. ing. Dan Hurduc, directorul general al societatii. Producator de cereale si plante oleaginoase, societatea exploateaza in arenda suprafata de 1.590,13 ha. Beneficiarul si-a propus prin accesarea Masurii 411.23 construirea unei noi capacitati de depozitare de tip magazie cu o capacitate de stocare de 1200 to a carui iluminat va fi asigurat de panouri fotovoltaice, precum si achizitionarea de aparatura pentru controlul calitatii produselor:un sistem modern de prelevare a probelor si un analizator pentru testarea produselor.

.... vezi media

"Ferma Vioricai din Manjesti"
Epure Viorica are 39 de ani si provine dintr-o familie de agricultori din comuna Minjesti. Scopul tinerei Epure Viorica este de a-si dezvolta exploatatia mixta prin marirea suprafetei de teren cultivate si a numarului de animale. A accesat Masura 411.12 Instalarea tinerilor fermieri si a beneficiat de suma de 12000 euro, pe care ii folosesste pentru atingerea obiectivelor.

.... vezi media