SDL 2014-2020
Proiecte posibile
Harta teritoriului
Harta teritoriului GAL Podu Inalt

Sprijinirea fermelor de semisubzistenţă

În perioada 15 octombrie – 30 noiembrie 2010 se va desfăşura a treia sesiune de depunere a proiectelor pentru Masura 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă” din cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Prin Masura 141 se acordă sprijin public nerambursabil de 7.500 de euro, câte 1.500 euro pe an, timp de cinci ani, unui singur membru al familiei, pentru aceeaşi exploataţie agricolă.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul nerambursabil acordat prin Masura 141 sunt persoanele fizice în vârstă de până la 62 de ani (neîmpliniţi la data depunerii Cererii de finanţare), care desfăşoară activităţi economice, în principal activităţi agricole şi a căror exploataţie agricolă:

  1. are o dimensiune economică cuprinsă între 2 şi 8 UDE;
  2. este situată pe teritoriul ţării;
  3. este înregistrată în Registrul fermelor/Registrul agricol;
  4. comercializează o parte din producţia agricolă obţinută.

În planul de afaceri solicitantul se obligă să crească dimensiunea fermei în primii trei ani cu cel putin 3 UDE, să facă investiţii din banii primiţi, să crească producţia vândută cu cel puţin 20% mai mult decât în anul 0 şi să urmeze cursuri de formare profesională. Dacă după trei ani îndeplineşte aceste obligaţii asumate, atunci va mai primi banii şi în următorii doi ani. Dacă nu se achită de toate obligaţiile din planul de afaceri, atunci nu trebuie să returneze banii primiţi în cei trei ani însă nu mai primeşte nimic pentru următorii doi ani.

Depunerea proiectelor se va face la sediul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Vaslui (DADR).